Kierrätysmuotia Kööpenhaminassa

Kööpenhaminasta löydät monia vintage-liikkeitä. Vintagea myyvät kaupat valitsevat tuotteensa käsin ja tarjoavat kauniita mekkoja ja antiikkikoruja toiselta aikakaudelta. Myös toisenlainen second hand -konsepti kukoistaa nyt kaupungissa: käytetyn tavaran luksuskaupat. Niistä voi ostaa kierrätettyjä luksusvaatteita, jotka ovat vain muutaman sesongin vanhoja. Jos satun surffailemaan netissä lukien iltapäivälehtiä, kirjoittaen twiittejä Twitterissä tai pelaten nettipelejä Board Game Arenassa tai PokerStars Casinolla, saatan samalla selailla Copenhagen Treasures -sivustoa. Sille on koottu kattava listaus Kööpenhaminan kirpputoreista, käytetyn tavaran kaupoista ja vintage-liikkeistä.

Italialaista vintagea

Daniela ja Francesca tapasivat Roomassa monta vuotta sitten. Kahdesta italialaisesta naisesta, jotka jakavat rakkauden muotiin, tuli nopeasti ystävät. Kun Daniela päätti lähteä Italiasta ja muuttaa eteläiset juurensa Tanskaan, naiset pitivät yhteyttä – ja eräänä päivänä Daniela soitti ystävälleen ehdotuksen kanssa. Roomassa Francesca huomasi saaneensa tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä. Ennen kuin huomasikaan, hän oli liittynyt ystävänsä seuraan Kööpenhaminassa, jossa he avaisivat ensimmäisen italialaisen vintage-liikkeen. Kotoisalla Blågårdsgadella sijaitseva Studio Travel lisää italialaista intohimoa Nørrebron monikulttuurisille kaduille.

Studio Travelissa omistajat tuovat Italian kuulut muotitalot Nørrebrohon, asettaen Versacea, Max Maraa, Fendiä ja Valentinoa tarjolle edulliseen hintaan. Joka vuosi Daniela ja Francesca matkustavat Italiaan tutkimaan italialaisia kirpputoreja ja löytävät aarteita tuotavaksi takaisin Kööpenhaminan muotitietoisille. Studio Travelin kohdalla kyseessä ei ole vain rahan säästäminen laatuvaatteissa – se on myös uniikkien löytöjen tekeminen. Sellaisten vaatteiden, jollaisia et ikinä näe ystäviesi käyttävän.

Italialaista vintagea

Muita vintage-liikkeitä

Carmen Copenhagen on yksi Kööpenhaminan vanhimmista ja parhaista vintage-liikkeistä. Se sijaitsee Larsbjørnssstrædella, lempinimeltään Pisserenden. Alue on täynnä trendikkäitä kauppoja, nuorta väkeä ja sille on keskittynyt vintage-liikkeitä. Sekä naisten että miesten vaatteet Carmen Copenhagenissa ovat ”funkyja” painotuksella 1970- ja 80-luvulle. Valikoimasta voi löytää viileitä nahkatakkeja, piikkikorkokenkiä, paitoja, mekkoja, käsilaukkuja, hattuja, saappaita, huiveja, sadetakkeja ja koruja. Hinnat voivat olla alueella hieman korkeita, mutta on silti mahdollista tehdä edullisia löytöjä.

Devantier Vintage sijaitsee myös Kööpenhaminan sydämessä lähellä Strøget ja Gråbrødre Squarea. Kaupassa on laaja valikoima vintage-vaatteita, -kenkiä ja -asusteita. Devantier Vintagella on laaja kokoelma vaatteita brändeiltä kuten Cacharel, Dior ja Moschino. Kaikki kaupassa on tarkkaan valittua omistaja Anna Devantierin toimesta. Jos etsit käytettyjen vaatteiden laatua kannattaa siis suunnatta Devantier Vintageen Hyskenstrædella.

Eksklusiivisia kierrätystuotteita

Elämään voi lisätä ripauksen luksusta vierailemalla kierrätysmuotiin keskittyvässä kaupassa Liafi Studiossa Sankt Peders Strædella. Siellä on loistava mahdollisuus tehdä löytöjä ainutlaatuisten kierrätysvaatteiden, kenkien, asusteiden ja huonekalujen joukosta. Astuessasi sisään kauppaan, jossa ovat paljaat tiiliseinät ja sininen lattia, voit inspiroitua tarkkaan valituista tuotteista. Valikoimaan lisätään jotain uutta joka päivä, joten löydät aina laajan otoksen sekä naisille että miehille suunnattuja korkealuokkaisia tuotteita kuten Ann Demeulemeesteria, Acnea, Comme des Garconsia, Nikea ja Alexander Wangia.

BauBau on kierrätystuotteita myyvä liike, joka on keskittynyt miesten vaatteisiin ja sisutustavaroihin. Valikoima on tarkkaan kuratoitu kansainvälisistä merkeistä kuten Raf Simons, Lanvin, Martin Margiela, Damir Doma, YSL, Helmut Lang, Jil Sander, Comme des Garcons ja Balmain sekä skandinaavisista merkeistä kuten Acne, Soulland ja Jean//Phillip. BauBaussa päämäärä on tarjota tilaisuus ottaa osaa avustettuun aarteenmetsästykseen tai uskaltautua etsimään itse korkealaatuisia designer-tuotteita ja keräilykohteita.

Time’s Up Vintage sijaitsee Kööpenhaminan mukulakivikaduilla, Krystalgadella, ja vieressä on kuuluisia nuoria tanskalaisia suunnittelijoita kuten Henrik Vibskov ja Nué. Liikkeeseen on koottu ainutlaatuinen kokoelma sekä miesten että naisten vintagea suunnittelijoilta kuten YSL, Gucci, Versace, Chanel ja Valentino samoin kuin useita harvinaisia vaatteita, jotka eivät ole nimekkäiltä suunnittelijoilta mutta joissa on erityistä Time’s Up -laatua. Se on eräänlaista pohjoismaista tyyliä, joskus yhdistettynä uskaliaaseen glamouriin mutta keskittyen aina kiistämättä laatuun, leikkaukseen ja kankaisiin.

Käytettyjä brändivaatteita

Greibe & Kumari olivat ensimmäisten joukossa Kööpenhaminassa alkaessaan jälleenmyydä käytettyjä brändivaatteita. Eivät-niin-köyhät-siskokset tulevat tuomaan liikkeeseen designer-vaatteita, joita eivät enää käytä mutta jotka ovat liian hyviä siirrettäviksi takaisin pullistelevaan komeroon. Jos vaatteet myydään, Greibe & Kumari jakavat voitot aiempien käyttäjien kanssa.

Liike on erittäin suosittu ja paikalla on koko ajan uusi löytöjä tehtäväksi. Puhumme nyt laadukkaista vaatteista, joista useimmat ovat uusia ja joista osaa on tuskin koskaan käytetty. Liikkeessä myydään myös asusteita ja lastenvaatteita. Vaatteiden lisäksi tarjolla on paljon kenkiä, vöitä, aurinkolaseja, huiveja ja koruja, joista valita.

Brändien lista on pitkä: Bruuns Bazar, Burberry, Baum & Pherdgarten, Chloè, Cacharel, Day, Diesel, Filippa K., Gucci, Heartmade, Louis Vuitton, Munthe plus Simonsen, Marni, Marc Jacobs, Naja Lauf, Patrizia Pepe, Prada, Rützou ja Vanessa Bruno. Lastenosastolla löytyy vaatteita Bon Pointilta, Katvigilta, Heartmadelta, Dieseliltä ja Søstjerneniltä.

Retrotarjontaa

Wasteland on Studiestrædella Kööpenhaminen sydämessä sijaitseva käytettyjen vaatteiden kauppa, josta voit löytää kaikkea 1980-luvun takista retrokoruihin ja t-paitoihin kirkkailla printeillä. Liike tarjoaa sekä alkuperäisiä että uudelleensuunniteltuja vintage-vaatteita. Wasteland poikkeaa muista käytetyn tavaran kaupoista Kööpenhaminassa, koska myy vaatteita myös Yhdysvalloista ja Kanadasta. Vaatteiden ohella kaupasta voi löytää myös kelloja, koruja, hattuja, kasseja, aurinkolaseja, polkupyöriä ja muuta. Rekeiltä löytyy brändejä kuten Levi’s, Converse, Adidas, Lacoste, Pendleton, OshKosh ja niin edelleen.

Sijaitseva käytettyjen vaatteiden kauppa

Muotia netistä

Aiemmin mainitun Copenhagen Treasures -sivuston kautta löytyy myös Treasures Design, joka on hollantilainen vuonna 2006 perustettu naisten vaatemerkki. Boheemeja piirteitä omaavien vaatteiden ja asusteiden valmistamiseen keskittynyt brändi on saanut vahvasti vaikutteita perinteisestä taiteesta ja eksoottisista kulttuureista. Jokainen tuote on käsintehty, suunniteltu Hollannissa ja valmistettu yhdessä lahjakkaiden artesaanien kanssa. Valmistuksessa on kiinnitetty huomiota yksityiskohtiin, heijastaen merkin ideaa, että jokainen esine on aarre, joka pitää löytää. Yhdistäen muinaista käsityötä nykyaikaiseen tuntumaan, ajaton tuotesarja sisältää laadukkaista nahkalaukkuja, -takkeja ja huiveja.